• Een meisje is vruchtbaar vanaf de eerste menstruatie (menarche). Als vrouw ben je het vruchtbaarst tussen 18 en 30 jaar. Vanaf 35 jaar vermindert je vruchtbaarheid snel. Na de overgang (menopauze = laatste menstruatie), die meestal optreedt tussen 45 en 55 jaar, ben je niet meer vruchtbaar. Maar elke cyclus kan een eicel slechts een 12-18-tal uur (afgerond 24 uur) bevrucht worden.
  • Als man ben je in principe altijd vruchtbaar vanaf de eerste zaaduitstorting. Vanaf 40 tot 45 jaar neemt je vruchtbaarheid af. Ook neemt de kans op een baby met aangeboren afwijkingen toe.
  • Samen ben je elke cyclus gewoonlijk een vijftal dagen vruchtbaar: vier dagen overlevingstijd voor de zaadcellen (in gunstig cervixslijm) en één dag overlevingstijd van de eicel. Gemeenschap in die periode biedt de meeste kans op een zwangerschap.

Met Sensiplan leer je deze periode herkennen. Als je niet zwanger wilt worden, biedt Sensiplan je de kans om met een voldoende veiligheidsmarge die vruchtbare periode te vermijden. Contacteer