Sensiplan leren

Om Sensiplan te leren kun je een beroep doen op een erkend Sensiplan-consulent.

Zij of hij begeleidt jou (en je partner) doorheen vier bijeenkomsten in de loop van ongeveer drie maanden (dit kan ook over een langere periode uitgespreid worden). De begeleiding kan individueel of in groep van 3 tot 4 koppels.

Tussendoor kun je ook steeds bij je consulent terecht voor persoonlijke vragen of problemen. Bij medische vragen of problemen zal je consulent steeds advies inwinnen bij de medisch adviseur van NFP-Vlaanderen, die een gynaecologische vorming heeft.

Het materiaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een handboek en een didactisch werkboek. Voor toepassing van Sensiplan heb je ook een thermometer nodig, ofwel een gewone analoge thermometer, ofwel een digitale thermometer met twee cijfers na de komma. Deze kan je ook aankopen via je Sensiplan-consulent. De cycluskaarten die gebruikt worden voor je observaties kan je hier downloaden.

Sensiplan consulent

Speciale situaties

Een Sensiplan-consulent kan jou specifiek begeleiden bij onvervulde kinderwens, in de borstvoedingsperiode of in de overgangsjaren. Geef bij aanmelding zeker aan als je je in een van deze situaties bevindt, dan kunnen we je meteen de gepaste begeleiding aanbieden.

Heb je vroeger reeds een basiscursus gevolgd en wens je nu specifieke begeleiding voor borstvoeding of overgangsjaren, dan geldt een aangepast tarief.

Wat kost Sensiplan?

Wat kost het?

Voor begeleiding door erkende Sensiplan-consulenten van NFP-Vlaanderen vzw geldt een richtprijs vanaf € 295.

Wens je via NFP-Vlaanderen vzw een consulent in jouw buurt te raadplegen, gebruik dan het contactformulier, of de contactgegevens van de consulent in de popup op de kaart, of in de lijst hieronder.

Op de kaart zie je alle erkende Sensiplan-consulenten in Vlaanderen. Niet alle locaties zijn het exacte adres. Klik op de locatiepin voor een popup met meer info over de consulent en contactgegevens.

Regio Antwerpen

Anne-Mie de Koster

regioverantwoordelijke

Boechoutselei 1, 2640 Mortsel
0494 77 36 24

annemie.dekoster@sensiplan.be
Prijs per consultatiereeks € 295.

Marijke Bauwens

*** nog een vrije plaats voor sessie die start op maandagavond 6 mei ***

Ikzelf en Sensiplan

Ik gebruik Sensiplan reeds meer dan 10 jaar en ben dus ervaringsdeskundige. De omschakeling van hormonale anticonceptie naar natuurlijke cycli was voor mij een eye-opener. Ik voelde me zoveel krachtiger en kon beslissingen nemen die echt bij me passen. Omdat ik mijn lichaam heel goed aanvoelde, ben ik dankzij Sensiplan vlot zwanger geraakt van mijn dochtertje.
Ik wil mijn kennis en ervaring delen en ondersteun graag vrouwen en koppels die Sensiplan willen aanleren (post-pil/post-spiraal, zwangerschap vermijden, kinderwens, borstvoeding en perimenopauze).
Ik ben consulent sinds 2021 en heb reeds tientallen begeleidingen gedaan. Ik volg bijscholingen om mijn opleiding up-to-date te houden.

Enkele reviews van vrouwen en koppels die reeds een begeleiding volgden:

Emma en partner
Dankjewel voor dit ongelofelijk leertraject met jou te mogen ontdekken. We hebben veel bijgeleerd dat ons/mij meer stabiliteit en aarding geeft. Ik heb mij steeds veilig en comfortabel gevoeld bij jouw begeleiding. Dank je.

Nele
Dankjewel om me wegwijs te maken binnen Sensiplan! Dankzij jou leerde ik mijn cyclus begrijpen en omarmen. Anderzijds was het ook fijn zo’n warme lieve vrouw te ontmoeten waar ik met al mijn vragen terecht kan.

Heb jij interesse? Aarzel niet om me te contacteren!
Als je het wenst, neem ik telefonisch contact met je op om je vragen te beantwoorden.

2610 Wilrijk
marijke.bauwens@sensiplan.be

Evi Govaerts

Ik ben Evi, getrouwd, mama van 2 jongens en werkzaam als vroedvrouw, zowel in de thuiszorg als in het ziekenhuis. Daarnaast ben ik sinds 2011 vrijwillig Sensiplanconsulent.

Prijs per consultatiereeks € 295.

2300 Turnhout
0478 64 88 66
evi.govaerts@sensiplan.be
www.luciadavina.be

Renate Gillis

Vraag je je af hoe je vrouwelijke cyclus eigenlijk werkt? Wat vruchtbaar zijn eigenlijk betekent en wat er zich doorheen je cyclus afspeelt in je vrouwelijke organen?
Heb je altijd willen weten waarom je last kan hebben van kwaaltjes of een slecht humeur vlak voor je menstruatie en waarom je je ook juist heel vrolijk en actief kan voelen? Waarom je cyclussen onregelmatig zijn, en hoe je aan dit alles iets aan kan doen…?
Wil je onderzoeken hoe je je kinderwens op een natuurlijke manier kan vervullen of wil je juist geen kinderen?
Als je dit en meer wil leren over je cyclus en hierin ook het energetisch aspect wil bekijken, stuur me dan een berichtje zodat ik jou hierin kan begeleiden.
Ik ben mama van 1 dochter en samen met mijn man kies ik voor een natuurlijke levensstijl op alle mogelijke manieren. Ik draag dit graag uit naar eender wie graag ‘natuurlijk’ haar leven wil leven.

2018 Antwerpen
0471458330
renate.gillis@sensiplan.be

Lisa Bruninx

In 2016 stopte ik met het innemen van de pil en enkele jaren later kreeg ik de diagnose endometriose. Ik kreeg het advies om terug de anticonceptiepil op te starten, maar in plaats daarvan leerde ik Sensiplan kennen. De pil mag dan wel mijn klachten onderdrukken, maar door Sensiplan leerde ik mijn cyclus en lichaam beter kennen en kan ik beter inspelen op mijn klachten. Levenslange kennis van onschatbare waarde als je het mij vraagt :). Ik leid jou graag met veel enthousiasme doorheen jouw consultatiereeks, weliswaar op verplaatsing, bij jou thuis.

Op verplaatsing, bij jou thuis. Regio Ekeren en omstreken.
0468417939
lisa.bruninx@hotmail.com
Prijs per consultatiereeks € 295.

Ilse Van den Bossche

2140 Borgerhout
ilse.vandenbossche@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Regina Engels

2920 Kalmthout
regina.engels@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Raquel Molero

Hi!
Ik ben Raquel, mama van 3 toffe kids (*2011, *2014 en *2016).
Sinds ik zelf Sensiplan heb leren kennen, ben ik er helemaal van in de ban. 🙂
Deze kennis over mijn vruchtbaarheid had ik het liefst als jong meisje al geleerd. Naar mijn mening zou dit basiskennis moeten zijn voor ALLE vrouwen (en mannen), daarom wil ik dit héél graag mee de wereld insturen. Je cyclus kennen brengt je dichter bij jezelf en komt je zóveel vertellen. Ik kan het echt iedereen aanraden!
Wil jij graag Sensiplan leren of heb je vragen? Aarzel niet en stuur mij een mailtje, dan neem ik zo snel mogelijk contact op.
Liefs, Raquel

2640 Mortsel
raquel.molero@sensiplan.be
IG: @pura_quel

Lien Jaminon

lien.jaminon@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Kelly Nollet

kelly.nollet@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Katrien Nuttin

Ik ben Katrien, vrouw, vroedvrouw en moeder van twee kinderen. Vanuit mijn liefde voor de natuur koos ik als jonge vrouw voor Sensiplan om mijn cyclus beter te leren kennen.
Dit vruchtbaarheidsbewustzijn heeft me dichter bij mijn eigen vrouw-zijn gebracht en werkt ook mooi als conceptie- en anticonceptiemiddel. 

Je kan bij mij terecht voor individuele of groepscursussen in Geel.

2440 Geel

katriennuttin@telenet.be
0496 213 718
geboorte-infocentrum.be

Regio Limburg

Nikki Verlackt

3722 Wintershoven
nikki.verlackt@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Regio West-Vlaanderen

Huguette De Corte

regioverantwoordelijke

8020 Oostkamp
050 82 36 41
huguette.de.corte@skynet.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Elke Vandenabeele

8570 Vichte
elke_vandenabeele@hotmail.com

Prijs per consultatiereeks € 295.

Tania Veranneman

8501 Bissegem
tania.veranneman@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Kathy Lamoral

8420 Wenduine
kathy.lamoral@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Rita Vercaemer

8720 Dentergem
rita.vercaemer@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Lore Vyt

Hoi, mijn naam is Lore en als Sensiplan consulente ben ik uiteraard gepassioneerd door de menstruele cyclus van de vrouw!
Als kind al werd mijn aandacht getrokken naar zwangere vrouwen en werd ik geraakt in de schoonheid van iets wat zo natuurlijk en toch zo groots is.
In de menstruele cyclus zie ik een weerspiegeling van de universele wetten van de natuur, de creatiekracht, de taal van de schepping. Daarom vind ik het zo waardevol en verdiepend om te duiken in de wonderen ervan.

Wil jij zelf ook duiken in de wonderen van jouw lichaam, jouw cyclus en vruchtbaarheid? Dan maak ik graag deze duik samen met jou. En natuurlijk is jouw eventuele partner ook meer dan welkom.
Ik ben er om jou/jullie te begeleiden in het stapsgewijs aanleren van de Sensiplan methode. Dit kan zowel via individuele consultaties alsook via een reeks in groep.

Daarnaast bied ik ook trajecten aan in combinatie met lichaamswerk en/of stembevrijding. De diepte van het lichaam leren kennen en vrijheid hervinden in expressie, zie ik als belangrijke onderdelen om weer thuis te komen in en te leven vanuit onze vrouwelijke essentie.

Mijn website wordt binnenkort gelanceerd. Voor meer informatie, kan je mij gerust contacteren.

Ik hoor graag van je. Je bent het waard dit geschenk aan jezelf te geven!

Lore 

8450 Bredene
lore@deheiligegraal.be
www.deheiligegraal.be

Regio Oost-Vlaanderen

Chris Dumont

regioverantwoordelijke

9420 Aaigem
chris.dumont@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Ria Perneel

Al jaren ben ik erkend NFP-consulent in Oost-Vlaanderen. Als een vrouw of koppel de vruchtbare en onvruchtbare dagen in een cyclus wilt leren kennen, geef ik met enthousiasme NFP consultaties. Wilt U uw cyclus beter leren kennen, of kinderwens of borstvoedingsperiode of overgang, kom dan consultatie volgen in regio Evergem (of Gent).
Consultaties worden gegeven tijdens week en ook week-end.

Prijs per consultatiereeks € 295.

9940 Evergem
0476 43 11 35
ria.perneel@sensiplan.be

Rebecca Verhofstede

Rebecca is vroedvrouw en mama van 3 kids en gepassioneerd door het vrouwelijk lichaam en de menstruatiecyclus. Haar missie is om meisjes, jongens, mannen en vrouwen beter te informeren met betrekking tot de vrouwelijke cyclus , vruchtbaarheidssignalen en natuurlijke anticonceptie.
Momenteel start ze even geen nieuwe trajecten meer op maar organiseert op regelmatige basis wel workshops waarin je basisinformatie krijgt over de menstruatiecyclus, belangrijke lichaamssignalen die hiermee gepaard gaan alsook een korte introductie tot sensiplan.

9700 Oudenaarde
rebecca.verhofstede@sensiplan.be
www.vrouwenvruchtbaarheid.be

Martine van Egten

9040 Sint-Amandsberg
martine.vanegten@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Eline Claes

7864 Deux-Acren
eline.claes@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Sarah Vervust

Astrid De Vos

7880 Flobecq
astrid.devos@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Isabelle Raick

9000 Gent
0472523751
isabelle.raick@sensiplan.be

Kris Kiebooms

Als meertalig verpleegkundige intensieve zorgen verkreeg ik mijn getuigschrift Sensiplan consulente in 1998. Sensiplan consulente zijn is een dienst die ik aanbied aan elke vrouw of koppel die hun natuurlijke vruchtbaarheid wil leren kennen en waarderen. Ik combineer dit met een groot gezin en een halftijdse job.
Het is mijn wens om vrouwen of koppels inzicht en kennis geven om op natuurlijke manier en zo zelfstandig met hun vruchtbaarheid te leren omgaan. Jullie bewust maken van de vruchtbare en onvruchtbare momenten in je cyclus, het ontsluieren van dit mysterie is een ervaring die elke keer veel voldoening geeft.

Doe je een aanvraag voor een lessenreeks dan streef ik ernaar om zo snel mogelijk een startdatum voor te stellen. Meestal komt dit neer op individueel les geven op een moment dat jou past. Heb je momenteel geen kinderwens of juist wel, geef je borstvoeding of nader je de menopauze: Sensiplan is toepasbaar tijdens elke periode in het cyclusleven van de vrouw. Tot 1 jaar na het beëindigen van de cursus kan je opgevolgd worden. Indien er behoefte is aan een terugkommoment of een extra les Sensiplan tijdens de borstvoeding bijv. kan je steeds afspreken. De Sensiplan-methode kan je indien nodig ook in het Frans of Engels volgen.

Prijs per consultatiereeks € 295.

1790 Affligem
053 700714
kris.kiebooms@sensiplan.be  

Louise Versele

9000 Gent
louise.versele@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Kim Koster

9050 Sint-Amandsberg
kim.koster@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Marieke Lantsoght

Hallo, ik ben Marieke, osteopaat, vroedvrouw én cheerleader van de vrouwelijke cyclus.
De cyclus vertelt ons zoveel… Ze toont ons hoe gezond we zijn en ze heeft een grote invloed op ons leven. Het maakt deel uit van wie we zijn. Dus reden te meer om ze héél goed te leren kennen:-).

Bij mij kan je terecht voor Sensiplan-consultaties. Daarnaast geef ik ook workshops over de vrouwelijke cyclus aan KLEIN en GROOT en workshops aan meisjes ter voorbereiding van hun eerste maandstonden.

Wil je meer stilstaan bij jouw lichaam en de cadans van jouw eigen cyclus? Ben je benieuwd naar jouw vruchtbaarheidstekens? Wens je graag zwanger te worden of juist niet (en wil je dit aanpakken op een natuurlijke manier)? Van harte welkom voor een Sensiplan-consultatiereeks:-)!
Of ben je nieuwsgierig naar één van de workshops? Bel mij of stuur mij gerust een mailtje.

Liefs, Marieke

9031 Drongen
info@praktijkrozerood.be
www.praktijkrozerood.be
0474 40 38 12

Regio Vlaams-Brabant / Brussel

Maarten en Priscilla Baumers-Meyer

Regioverantwoordelijke

Wij zijn Maarten en Priscilla, Sensiplan-gebruikers sinds 2017 en consulenten sinds 2018. We hebben eigen ervaring met Sensiplan als anticonceptie, bij kinderwens en tijdens de borstvoeding. Wij ontvangen jullie graag als koppel bij ons thuis en nemen de tijd om jullie deze methode aan te leren. Hopelijk mag het net zo’n verrijking worden voor jullie relatie als bij ons!

3020 Herent
maarten.baumers@sensiplan.be
priscilla.meyer@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Hanna Liu

Klinisch psycholoog, yogadocent en uiteraard Sensiplan consulent 🙂

Mijn missie is om mensen dichter in contact te brengen met zichzelf en dit zowel op mentaal, emotioneel als lichamelijk vlak.

3000 Leuven
www.hanna-liu.com
IG: @hanna_.liu
hanna.liu@sensiplan.be

Winnie Trekker

Hoi, ik ben Winnie (º1984), ik woon in Kessel-Lo bij Leuven met mijn man, dochter (2014) en zoontje (2017). Hier combineer ik mijn passie voor grafische vormgeving en illustratie met die voor zwangerschap en geboorte (Cardemom) en fertility awareness (Studio Cyclus).
Heel welkom om bij mij Sensiplan te leren, individueel of in een kleine groep. Ik geef ook regelmatig infosessies en workshops. Kijk op mijn website voor meer info!

3010 Kessel-Lo
winnie@studiocyclus.be

IG: @studiocyclus
studiocyclus.be

Trui De Winter

Regioverantwoordelijke

3020 Herent
trui.dewinter@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Isabel Slachmuylders

Hoi! De deur staat wagenwijd voor jou open als jij beslist om je cyclus te leren kennen om een zwangerschap te vermijden of er net eentje te bekomen. Ik bied gratis extra’s aan zoals informatie hoe je je libido kan boosten en hoe jij je hormonen in balans kan brengen. Aarzel niet om me te bellen, dan luister ik graag naar je verhaal. Liefs, Isabel x

Pastoriestraat 9, 1860 Meise
0494 86 05 06

IG: @intens.abel
isabel@intensabel.be
www.intensabel.be

Chantal Kortmann

3071 Erps-Kwerps
chantal.kortmann@sensiplan.be

Prijs per consultatiereeks € 295.

Charlotte Lismont

1190 Vorst
charlotte.lismont@gmail.com
+32 495 12 08 51

Jacqueline Van de Walle

medisch adviseur

1320 Beauvechain

Kwaliteit

Omdat de betrouwbaarheid van een methode als Sensiplan ook afhangt van jouw kennis, begrip en ervaring  en van de motivatie van jullie beide als partners, biedt Sensiplan veel meer dan enkel een reeks regeltjes en wat uitleg.

Sensiplan is een totaalconcept met hoge kwaliteitseisen.

  • Sensiplan leer je van een erkende Sensiplan-consulent aan de hand van goed uitgewerkt didactisch materiaal. Jouw Sensiplan-consulent ondersteunt je gedurende heel de reeks en is steeds bereikbaar voor vragen.
  • Je Sensiplan-consulent is steeds ook zelf Sensiplan-gebruiker. De opleiding tot consulent beantwoordt aan strenge kwaliteitseisen, die je hier kunt downloaden.
  • Nieuwe ontwikkelingen en publicaties worden door een internationale werkgroep bestudeerd, gecontroleerd en goedgekeurd. Voor de wetenschappelijke correctheid van het Sensiplan-concept is een werkgroep verantwoordelijk onder voorzitterschap van prof. dr. Strowitzki (Sektion Natürliche Fertilität van de Deutsche Gesellschaft für Gynäkologische Endokrinologie und Fortpflanzungsmedizin (DGGEF) e.V. en diensthoofd gynaecologie van de universiteit Heidelberg)