Sensiplan leren

Om Sensiplan te leren kun je een beroep doen op een erkend Sensiplan-consulent.

Zij of hij begeleidt jou (en je partner) doorheen vier bijeenkomsten in de loop van ongeveer drie maanden (dit kan ook over een langere periode uitgespreid worden). De begeleiding kan individueel of in groep van 3 tot 4 koppels.

Tussendoor kun je ook steeds bij je consulent terecht voor persoonlijke vragen of problemen. Bij medische vragen of problemen zal je consulent steeds advies inwinnen bij de medisch adviseur van NFP-Vlaanderen, die een gynaecologische vorming heeft.

Het materiaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een handboek en een didactisch werkboek. Voor toepassing van Sensiplan heb je ook een thermometer nodig, ofwel een gewone analoge thermometer, ofwel een digitale thermometer met twee cijfers na de komma. Deze kan je ook aankopen via je Sensiplan-consulent. De cycluskaarten die gebruikt worden voor je observaties kan je hier downloaden.

Sensiplan consulent

Speciale situaties

Een Sensiplan-consulent kan jou specifiek begeleiden bij onvervulde kinderwens, in de borstvoedingsperiode of in de overgangsjaren. Geef bij aanmelding zeker aan als je je in een van deze situaties bevindt, dan kunnen we je meteen de gepaste begeleiding aanbieden.

Heb je vroeger reeds een basiscursus gevolgd en wens je nu specifieke begeleiding voor borstvoeding of overgangsjaren, dan geldt een aangepast tarief.

Wat kost Sensiplan?

Wat kost het?

Voor begeleiding door erkende Sensiplan-consulenten van NFP-Vlaanderen vzw geldt een richtprijs vanaf € 295.

Wens je via NFP-Vlaanderen vzw een consulent in jouw buurt te raadplegen, gebruik dan het contactformulier, of de contactgegevens van de consulent in de popup op de kaart, of in de lijst hieronder.

Op de kaart zie je alle erkende Sensiplan-consulenten in Vlaanderen. Niet alle locaties zijn het exacte adres. Klik op de locatiepin voor een popup met meer info over de consulent en contactgegevens.

Verborgen - alle toggles gesloten
Regio Antwerpen
  Regio Limburg
  Regio Oost-Vlaanderen
  Regio Vlaams Brabant / Brussel
  • Jacqueline Van de Walle
   1320 Beauvechain
  Regio West-Vlaanderen

   Kwaliteit

   Omdat de betrouwbaarheid van een methode als Sensiplan ook afhangt van jouw kennis, begrip en ervaring  en van de motivatie van jullie beide als partners, biedt Sensiplan veel meer dan enkel een reeks regeltjes en wat uitleg.

   Sensiplan is een totaalconcept met hoge kwaliteitseisen.

   • Sensiplan leer je van een erkende Sensiplan-consulent aan de hand van goed uitgewerkt didactisch materiaal. Jouw Sensiplan-consulent ondersteunt je gedurende heel de reeks en is steeds bereikbaar voor vragen.
   • Je Sensiplan-consulent is steeds ook zelf Sensiplan-gebruiker. De opleiding tot consulent beantwoordt aan strenge kwaliteitseisen, die je hier kunt downloaden.
   • Nieuwe ontwikkelingen en publicaties worden door een internationale werkgroep bestudeerd, gecontroleerd en goedgekeurd. Voor de wetenschappelijke correctheid van het Sensiplan-concept is een werkgroep verantwoordelijk onder voorzitterschap van prof. dr. Strowitzki (Sektion Natürliche Fertilität van de Deutsche Gesellschaft für Gynäkologische Endokrinologie und Fortpflanzungsmedizin (DGGEF) e.V. en diensthoofd gynaecologie van de universiteit Heidelberg)