questions frequentes

Werkt het ook als ik een onregelmatige cyclus heb?
beaucoup de femmes
Ik neem nog hormonale anticonceptie, wanneer moet ik stoppen?
Het nemen van de pil heeft de normale werking van de cyclus geblokkeerd. Sensiplan helpt je om de nieuwe start van je cyclus te observeren – dit kan snel gaan, soms langer duren – en met speciale regels voor deze situatie te interpreteren. Als je pilstrip op is, begin je met Sensiplan.
Mijn dokter raad het af, wie moet ik nu geloven?
Artsen zijn over het algemeen niet bekend met natuurlijke gezinsplanningsmethoden, omdat niet aan bod komt in hun opleiding. Ze zijn onvoldoende geïnformeerd over Sensiplan, daarom dat ze er meestal negatief tegenover staan. Maak je eigen keuze over jouw lichaam en gezondheid.
Hoeveel kost een Sensiplan cursus?
Afhankelijk van de consulent waar je terechtkomt, kunnen de prijzen verschillen. Prijzen variëren tussen €295 – €699, afhankelijk of je voor groepsconsultaties of privé consultaties kiest.
Hoe lang duurt een traject van Sensiplan?
De doorlooptijd is 3 à 4 maanden. Op deze paar maanden heb je 4 consultaties van 2u. Je hebt dus voldoende tijd om dit op je eigen tempo te leren.
Ik heb PCOS, kan ik dan Sensiplan toepassen?
Als je PCOS hebt is het zeker mogelijk om Sensiplan toe te passen. Het enige wat eventueel anders is, is dat je langer op je menstruatie moet wachten en dus misschien niet binnen 3 à 4 maanden je eisprong kan bepalen. Vraag dit na bij je consulent om te kijken wat mogelijk is.
Ik heb endometriose, kan ik dan Sensiplan toepassen?
Als je endometriose hebt verwijzen we je graag door naar een gespecialiseerde arts hiervoor. Soms wordt er ook voor hormonale anticonceptie gekozen, omdat dat de pijnklachten vermindert.
Mag mijn partner meekomen naar de consultaties?
Ja absoluut! Mannen zijn meer dan welkom om meer te leren over het vrouwelijke lichaam. We moedigen dit alleen maar aan.