Vandaag wordt de markt overspoeld met apps die beweren de vruchtbaarheid te kunnen voorspellen. Kalenderapps, waarbij je enkel de cycluslengte moet invoeren, zijn absoluut onbetrouwbaar en in feite een moderne versie van de verouderde kalendermethodes van honderd jaar geleden.

Ook temperatuurapps zijn onbetrouwbaar, omdat ze naast de temperatuur nog steeds een kalenderberekening als basis gebruiken, ook al zijn ze door de FDA goedgekeurd.

Zogenaamde fertility trackers zijn apps die je vruchtbaarheid volgen op basis van zelf ingevoerde gegevens rond temperatuur, slijmobservaties, cervixobservaties en andere waarnemingen. Momenteel zijn twee apps combineerbaar met Sensiplan, het zijn tevens de enige apps die de hoogste score bereikten in een onderzoek door het Duitse consumentenmagazine Warentest (tegenhanger van Test-Aankoop). MyNFP en Lady Cycle gebruiken allebei het algoritme van Sensiplan. Lady Cycle is enkel beschikbaar voor android.

De app readyourbody is ook geschikt voor Sensiplan maar voert geen interpretatie uit. Daarom kan deze app ook worden aanbevolen, omdat je zelf als gebruiker de verantwoordelijkheid en de controle behoudt.

Al deze apps bevelen echter ten sterkste aan om het gebruik van de app te combineren met een Sensiplan-opleiding, zodat je ook bewust omgaat met je vruchtbaarheid en niet louter afgaat op wat de app je vertelt. Je kunt bij deze app ook de automatische interpretatie uitschakelen, zodat je zelf volledig de controle over je eigen cyclus behoudt.