Annemie, 43 jaar, consulente

“Je identiteit als vrouw schuilt in héél je lichaam, dus ook in je vruchtbaarheid. In die zin vind ik Sensiplan enorm vrouwvriendelijk en zelfs emanciperend.
De momenten dat ik consultatie geef en de vrouw voor het eerst haar eisprong vaststelt op de cycluskaart, is keer op keer een “wauw-moment”, en dat was bij mij niet minder. Ik profileer mij als katholiek, maar openstaan voor de wijsheid van het lichaam is zo universeel dat ik meen dat het elke vorm van religieuze overtuiging te boven gaat.”

Anne-Mie, 52 jaar, consulente

“Om de geheime taal van het lichaam te begrijpen, heb je mensen nodig die deze taal spreken. En daar zijn Sensiplan-consulenten nu net in gespecialiseerd. Zij kennen die taal door en door en kunnen ze dus beter dan wie ook aanleren.”

Nicole, 42 jaar, consulente

“Een koppel kwam bij me op consultatie. Ze probeerden al twee jaar lang zwanger te raken en hadden drie mislukte ivf-pogingen achter de rug. Hun relatie begon er onder te lijden en ze werden door hun huisarts doorverwezen naar Sensiplan, om hun vruchtbaarheid beter te leren kennen. De consultaties verliepen zeer vlot. We hadden een goed gesprek over hun onvervulde kinderwens en de stress die dat met zich meebracht. Beide partners waren erg geïnteresseerd in de methode en begrepen al snel hoe de slijmwaarnemingen en het invullen van de kaarten in z’n werk gaan.
Tijdens de derde consultatie bekeken we samen het eigenaardige verloop van de laatste cyclus, zonder te beseffen wat er op komst was. De vierde consultatie werd plots door henzelf afgezegd omdat de vrouw bleek zwanger te zijn!”