Barbara 23 jaar

“Ik heb de cursus als heel leuk en leerzaam ervaren. Vooral het onderdeel van de slijmobservaties en het omgaan met uitzonderingen in de temperatuurgrafiek had ik niet zo maar zelf aan de hand van een boekje kunnen leren. In zo’n cursus pik je dat daarentegen heel gemakkelijk op. Ook nadien kon (en kan) ik met vragen terecht bij mijn consulente. Inmiddels ken ik mijn eigen cyclus zeer goed en hoef ik haar al een tijd geen raad meer te vragen. Maar het is fijn te weten dat het wel kán, mocht er eens iets zijn waar ik zelf niet uitkom.”

Lisa 23 jaar

“Eerst leek het me wel een opgave om steeds die temperatuur e.d. bij te houden, maar dat kost helemaal geen moeite. En als je eenmaal weet hoe je cyclus in elkaar zit, is alles zo te interpreteren.”

Charlotte, 29 jaar

“Onze opvatting in verband met onthouding in de vruchtbare periode is veel veranderd in vijf jaar huwelijk en is nog steeds aan het evolueren. In het begin beschouwde ik dit uitsluitend als een beperking, maar geleidelijk aan begon ik te ervaren dat onthouding kan uitgroeien tot een manier van beminnen. Je gaat er creatief mee om en vertaalt je liefde op allerhande manieren. De vruchtbare periode kan evolueren naar een heel bijzondere tijd vol romantiek en grote tederheid. Op die manier kijk je ook steeds uit naar de onvruchtbare periode, die telkens weer speciaal is.”

Claire, 54 jaar

“Ik kon mij terug ten volle vrouw voelen en in onze relatie kwam er veel meer aandacht voor tederheid.”

Eline, 29 jaar

“Sensiplan maakt seks en vruchtbaarheid binnen onze relatie bespreekbaar. Dankzij de cursus snap je ook veel beter welke invloed hormonen op het vrouwelijke lichaam hebben. Daarmee valt de druk weg om steeds een orgasme te moeten bereiken: je begrijpt beiden dat het aan de fase in de cyclus ligt. De seksuele beleving van je relatie is dan niet meer van jou en van je partner afzonderlijk, maar van jullie samen. Het is een eenheid die je zonder Sensiplan niet zou bereiken.”

Fien, 32 jaar

“Ik krijg steeds meer begrip van mijn man als ik door mijn hormonen prikkelbaarder ben of meer behoefte heb aan knuffels.”

Geert, 56 jaar

“Die afwisseling van periodes van onthouding en gemeenschap heeft ons behoed voor de gewoonte, het zogezegde monotone, “de sleur”, zoals je wel eens hoort. Ik durf echt te denken dat deze houding ons huwelijk telkens weer opnieuw zuurstof gaf, zodat we vandaag – na 30 jaar huwelijk – nog mogen getuigen: het is allesbehalve saai, het blijft een avontuur en we zijn nog geregeld verliefd op elkaar!”

Gerald, 37 jaar

“Mijn vrouw voelde zich gewaardeerd door mijn interesse in haar cyclus en zag deze methode als iets waar we als ‘team’ mee bezig waren. Het was boeiend om haar maandelijkse cyclus op te volgen. Ik was er voor het eerst bij betrokken en leerde het verband zien tussen haar cyclus en haar maandelijks terugkerende wisselende stemmingen en gedragingen. Het maakte onze relatie intenser.”

Gert, 35 jaar

“Mijn echtgenote voelde zich meer vrouw, kreeg meer voeling met haar lichaam en met de natuurlijke processen ervan.”