“Het verbaast ons dat de pil nog steeds zo populair is. Je hoeft alleen de bijsluiter te lezen om de nadelen te achterhalen: verhoogde kans op trombose, longembolie, overgewicht, een verhoogde bloeddruk. In ons werk horen we veel vrouwen zeggen dat ze pilmoe zijn. Ze ervaren dit op emotioneel vlak en hebben verminderd of geen libido. Het kan toch niet goed zijn om telkens je hormoonspiegel te ontregelen en de eisprong te onderdrukken?
Tijdens de cursussen Sensiplan, die wij in onze praktijk geven, komen koppels tot de ontdekking dat het lichaam van de vrouw op verschillende manieren iets vertelt over haar vruchtbaarheid. Dat maakt hen enthousiast. Daar komt bij dat man en vrouw met elkaar in gesprek gaan.
Geboorteregeling wordt iets van hen samen. Bovendien krijgen veel vrouwen meer zin in vrijen omdat ze hun hormonen niet langer onderdrukken met de pil. Mannen zeggen dan ook op de cursus, dat ze een andere vrouw hebben teruggekregen. Wij beschouwen het geven van deze cursussen echt als een verrijking voor onze praktijk.”