Hieronder vind je aanbevolen lectuur over Sensiplan, maar ook over vruchtbaarheid in het algemeen.

Het handboek natuurlijk & zeker bevat alle informatie over vruchtbaarheid en over de methodiek Sensiplan. Dit is momenteel het meest volledige boek over de vrouwelijke cyclus en de beste manier om die te leren kennen. In dit boek is meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek verwerkt tot een leesbaar boek.

Natuurlijk & zeker WerkboekHet werkboek natuurlijk & zeker dat gebruikt wordt tijdens de Sensiplan-consultaties en waarin je talrijke cyclusoefeningen vindt, waarmee je de methode stapsgewijze kunt leren. Dit werk is onontbeerlijk voor wie de methode écht onder de knie wil krijgen. Een goede begeleiding door een erkend NFP-consulent is echter vereist om Sensiplan betrouwbaar te kunnen toepassen. Daarom wordt het werkboek enkel samen met een Sensiplan-consultatie aangeboden.

Vruchtbaarder dan je denkt (Greetje Van den Eede)Vruchtbaarder dan je denkt is een hoopvol en geruststellend boek voor iedereen met een kinderwens. Het bevat wetenschappelijke informatie over eventuele oorzaken van verminderde vruchtbaarheid, wat je er zelf aan kan doen en meer over complementaire methodes.

Wat gebeurt er in mijn lichaam? (Dr. Elisabeth Raith-Paula)Wat gebeurt er in mijn lichaam. Medisch competent en verfrissend natuurlijk beschrijft de auteur Elisabeth Raith-Paula het verloop van een menstruatiecyclus. Want slechts wie zijn eigen lichaam kent en begrijpt, zal er zich ook goed in voelen! Het boek begeleidt meisjes door de jaren van de puberteit, van de beleving van de eerste menstruatie tot de vraag naar de inwerking van moderne voorbehoedmiddelen op het vrouwelijk lichaam – een unicum in de voorlichtingsliteratuur voor jonge meisjes!

Wauw! Ik word vrouw! (Marjon van der Harst & Arianne van den Berg)Wauw! Ik word vrouw! Een leuk en inspirerend boek over de vrouwelijke cyclus. Dit boek helpt ouders, opvoeders en leerkrachten het soms best lastige gesprek over het lichaam te voeren.