Een natuurlijke methode

De sympto-thermale methode sensiplan® is een methode waarbij verschillende lichaamstekens worden waargenomen. Deze symptomen veranderen meestal gedurende de cyclus en bepalen vruchtbare en onvruchtbare dagen.

De drie doorslaggevende tekens zijn:

  • De verandering van de lichaamstemperatuur
  • De verandering van het baarmoederhals- of cervixslijm
  • De verandering van de baarmoederhals of cervix

Een vrouw die deze tekens kan interpreteren, weet wanneer ze wel of niet zwanger kan worden en kan daarom met haar partner overeenkomen voor hun seksualiteit.

Sensiplan is veel meer

Sensiplan is net zo betrouwbaar als andere bekende methoden en heeft duidelijk geen bijwerkingen. Bovendien opent Sensiplan een nieuw vruchtbaarheidsbewustzijn: de processen die in je lichaam aan het werk zijn, zul je beter kennen. Ten slotte geeft deze methode mannen en vrouwen de mogelijkheid om hun liefdesrelatie en hun levensproject samen gestalte te geven.

Voor wie is Sensiplan bedoeld?

Sensiplan is mogelijk geschikt voor alle vrouwen. Het is natuurlijk geschikt voor koppels die op zoek zijn naar een alternatief zoeken voor traditionele gezinsplanningsmethoden en die hun lichaam willen leren kennen, maar ook voor jonge vrouwen die zo de werking van hun cyclus kunnen observeren en begrijpen.

Sensiplan en vruchtbaarheid

Veel vrouwen hebben nooit de lichaamstekens leren interpreteren en zich bewust te worden van hun vruchtbaarheid. Ze kunnen dat op elk moment van hun vruchtbare leven veranderen. Twee of drie cycli volstaan om dat te leren. De eigen vruchtbaarheid leren bepalen wordt vaak als een spannende ervaring beleefd!