Om Sensiplan te leren kun je een beroep doen op een erkend Sensiplan-consulent. Zij of hij begeleidt jou (en je partner) doorheen vier bijeenkomsten in de loop van ongeveer drie maanden (dit kan ook over een langere periode uitgespreid worden). De begeleiding kan individueel of in groep van 3 tot 4 koppels. Tussendoor kun je ook steeds bij je consulent terecht voor persoonlijke vragen of problemen. Bij medische vragen of problemen zal je consulent steeds advies inwinnen bij de medisch adviseur van NFP-Vlaanderen, die een gynaecologische vorming heeft.

Het materiaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een handboek en een didactisch werkboek. Voor toepassing van Sensiplan heb je ook een thermometer nodig, ofwel een gewone analoge thermometer, ofwel een digitale thermometer met twee cijfers na de komma. Deze kan je ook aankopen bij je Sensiplan-consulent. De cyluskaarten die gebruikt worden voor je observaties kan je hier downloaden op de website van Sensiplan.

De kosten

Voor de hele consultatiereeks betaal je op dit ogenblik € 199, inclusief het werkboek en handboek. Een accurate digitale thermometer kun je via je Sensiplan-consulent aankopen.

Speciale situaties

Een Sensiplan-consulent kan jou specifiek begeleiden bij onvervulde kinderwens, in de borstvoedingsperiode of in de overgangsjaren. Geef bij aanmelding zeker aan als je je in een van deze situaties bevindt, dan kunnen we je meteen de gepaste begeleiding aanbieden.

Heb je vroeger reeds een basiscursus gevolgd en wens je nu specifieke begeleiding voor borstvoeding of overgangsjaren, dan vragen we hiervoor € 50.

Starten

Wil je Sensiplan leren dan kan je contact opnemen

Kijk hier of er binnenkort in jouw regio een reeks gepland is.

Kwaliteit

Omdat de betrouwbaarheid van een methode als Sensiplan ook afhangt van jouw kennis, begrip en ervaring  en van de motivatie van jullie beide als partners, biedt Sensiplan veel meer dan enkel een reeks regeltjes en wat uitleg.

Sensiplan is een totaalconcept met hoge kwaliteitseisen.

  • Sensiplan leer je van een erkende Sensiplan-consulent aan de hand van goed uitgewerkt didactisch materiaal. Jouw Sensiplan-consulent ondersteunt jou gedurende heel de reeks en is steeds bereikbaar voor vragen.
  • Jouw Sensiplan-consulent is steeds ook zelf Sensiplan-gebruiker en worden opgeleid door een arts en een master in de pedagogische en psychologische wetenschappen die zelf ook Sensiplan-gebruikers zijn. Al deze mensen moeten regelmatig bijscholingen volgen die nationaal en internationaal worden georganiseerd.
  • Nieuwe ontwikkelingen en publicaties worden door een internationale werkgroep bestudeerd, gecontroleerd en goedgekeurd. Voor de wetenschappelijke correctheid van het Sensiplan-concept is een werkgroep verantwoordelijk onder voorzitterschap van prof. dr. Strowitzki (Sektion Natürliche Fertilität van de Deutsche Gesellschaft für Gynäkologische Endokrinologie und Fortpflanzungsmedizin (DGGEF) e.V. en diensthoofd gynaecologie van de universiteit Heidelberg)
    Ik wens:
    * Het handboek wordt verzonden na ontvangst van € 30,5 op rekening BE98 9793 8127 7093 van NFP-Vlaanderen vzw (enkel in België).